Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Представители на Стопанския факултет взеха участие в двадесетата международна научна конференция „Мениджмънт и инженеринг“ 2022

   

11.07.2022

 

От 26 до 28 юни 2022 г. в Созопол се проведе двадесетата международна юбилейната научна конференция „Мениджмънт и инженеринг“ 2022, организирана в рамките на форума „Дни на науката“ на Технически университет – София.

Юбилейната конференция бе открита от проф. д-р инж. Огнян Андреев, декан на Стопанския факултет на ТУ – София и председател на организационния комитет на Конференцията. Участваха още водещи представители от частния и правителствения сектор: Валентина Танева, съветник на Президента на Република България по образование, наука и иновации; Ангелин Цачев, изпълнителен директор и член на УС на ЕСО; Васил Пеев, главен секретар на ИАНМСП; Гена Събева, председател на Бизнес лейди клуб „Женско предприе­ма­чество“, член на управлението на Българската търговско-промишлена палата; Анастас Петров, зам.-председател на УС и изпълнителен директор на „Пенсионноосигурителна компания ОББ“ ЕАД; Виктория Алексиева, мениджър във „Фесто производство“; доц. д-р Петко Русков, Junior Achievement Bulgaria и други.

ТУ конференция

Събитието уважиха също доц. д-р Лидия Гълъбова, зам.-ректор по научно-приложната дейнос и проф. д-р Йорданка Ангелова, ръководител на катедра „Икономика, индустриален инженеринг и мениджмънт“ в ТУ – София. По време на откриването г-жа Валентина Танева прочете приветствие от Президента на Република България към организаторите и участниците в научната конференция. Тя огласи указ на Президента за награждаване на организационния комитет на конференцията с плакет „Св. Св. Кирил и Методий“, връчен за високи постижения и принос за формиране на основите на иновационния мениджмънт и операционния инженеринг в системата на висшето образование, както и за успешните партньорства с бизнеса и въвеждането на иновативни технологии и системи.

На юбилейната конференция Стопанският факултет бе представляван от свои преподаватели и докторанти. Екип в състав проф. дн Цветан Давидков, доц. д-р Олимпия Ведър, докторант Силвия Тонева и докторант Райна Пехлианска представиха доклад на тема „Ценностни профили – същност и познавателен потенциал“ (секция „Правни и хуманитарни аспекти на мениджмънта“). Докторант Лиляна Георгиева участва в секция „Икономическо развитие“ със самостоятелен доклад на тема „Обхват, оценка и основни фактори, влияещи на сивата икономика“, а ас. Ирена Младенова изнесе доклад на тема „Adaptability of Organizations during Turbulent Times – Evidence from Bulgaria“ (секция „Общ и стратегически мениджмънт“).