Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / FEBA Alumni Club / Новини от Алумни клуба / Атанас Райков, алумни на Стопанския факултет, е повишен в старши директор „Развитие топ държави“ в Rakuten Viber

   

10.02.2022

 

Атанас Райков, възпитаник на Стопанския факултет, бе повишен в старши директор „Развитие топ държави“ в една от големите платформи за комуникация Rakuten Viber, по информация на „Капитал Кариери“. Предишната позиция, която г-н Райков е заемал, е старши директор „Европа, Близкия изток и Северна Африка“, за период от около две години.

zx670y398_28ebf40f9a2c8efe2582da15d7caa490

Неговата мисия е да надгражда популярността на Viber по целия свят за всички над 1 млрд. потребители на приложението, с фокус върху Европа, Азия, Близкия Изток и Северна Африка. Има над 15 години опит в сферата на бизнес развитието, управлението на жизнения цикъл на потребителите, дигитален/мобилен маркетинг и продуктово стратегическо планиране.

Атанас Райков е ментор и инвеститор към инвестиционните фондове LAUNCHub Ventures и Eleven Ventures. Част е от клуба за ангелски инвеститори CEO Angels Club, както и от менторската мрежа на Endeavor в България.

Интервюто с Атанас Райков за рубриката „Успешните примери“ на Стопанския факултет можете да прочетете тук.