Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Официален старт на учебната година за магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ в Стопанския факултет

   

02.11.2021

 

На 25 октомври официално стартира учебната година за задочната 2-семестриална магистърска програма „Енергийни пазари и услуги“ към Катедра „Икономика и управление по отрасли“ на Стопанския факултет в СУ „Св. Климент Охридски“. В първия едноседмичен модул бяха проведени занятията по задължителните и избираемите специални дисциплини. Седмица по-рано студентите в програмата имаха и онлайн информационна среща с представители на катедрата.

EPU-2021

Студентите бяха посрещнати в програмата от директора на програмата и декан на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев и координатора на програмата ас. д-р Мария Трифонова, като обучението започна с лекции по „ВЕИ и биогорива“, „Енергийни ресурси и технологии“, „Регулирани услуги, пазари и ценообразуване“ и др. дисциплини, които тази година – съгласно актуалната заповед на Министерство на здравеопазването и съгласно указанията на ректорското ръководство – се проведоха в електронна среда през MS Teams.

През първата седмица бяха включени и две гост-лекции: на д-р Геновайте Лиобикиене от Литва (Vytautas Magnus University – VMU) и на експерти от лондонския офис на Frontier Economics.

Магистърската програма е предназначена за работещи професионалисти и е в задочна форма, като обучението по специалните дисциплини e организирано в 3 модула по 5 дни през зимния семестър и 2 модула по 5 дни през летния семестър. За завършилите неикономически специалности са предвидени допълнителни лекции и изпити по общоикономически дисциплини през зимния и летния семестър.

В новия випуск на програмата се записаха над 30 студенти. След семестриално завършване, те трябва да защитят магистърски тези през ноември 2022 г.