Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Стипендиантски програми / Конкурси за стипендии от нашите партньори / MFG и iuvo group предоставят студентски стипендии в новата МП „Финанси и инвестиции“

   

03.09.2020

 

Българската финтех асоциация (БФА) и ръководството на новата магистърска програма „Финанси и инвестиции“ са щастливи да обявят, че две от водещите компании от финтех-сектора в България ще предоставят на студентите стипендии за тяхното обучение. Това са Management Financial Group и iuvo group Bulgaria. Новината беше обявена от г-н Георги Пеев, оперативен директор към БФА, по време на уебинара за представянето на новата МП „Финанси и инвестиции“ в сряда, 2-и септември.

Така бъдещите студентите в магистърската програма ще имат възможността да се борят за следните стипендии:

1

MFG предоставя стипендии на шестима студенти от МП „Финанси и инвестиции“ на обща стойност 6300 лв. Кандидатстването за стипендиантската програма ще се осъществи след края на първия семестър от обучението, като шестимата студенти с най-висок успех от изпитите и изрично кандидатствали за стипендия, ще получат покриване на таксата за втория семестър на магистратурата в размер на 1050 лв. на човек. Изрично условие за стипендиантите е темата на дипломната им работа да бъде свързана с аспект от бизнеса на холдинга MFG, което включва широк набор от възможни теми в рамките на небанковите финансови услуги (потребителски кредити, финансиране на микро и малкия бизнес, бизнес кредитиране, мостово кредитиране, кредитни карти, дигитален бизнес, P2P-лендинг, алтернативни финансови модели). MFG са готови да помогнат и на самия магистрант с информация, стига да не е конфиденциална. Допълнително на финансираните от MFG стипендианти ще бъде предоставена допълнителната възможност от един месец стаж в MFG след успешно завършване на магистратурата. Възможни са и други стажантски възможности за останалите отличени магистранти в МП „Финанси и инвестиции“.

 

За Management Financial Group: Холдингът съчетава водещи компании, специализирани в небанковото кредитиране в Централна и Източна Европа, управлява портфолио от успешни начинания в сферата на потребителското кредитиране, финансиране за микро и малкия бизнес, дигитално кредитиране и други финансови модели. В компаниите, част от MFG, са заети над 8300 служители и кредитни консултанти в повече от 450 офиса в България, Украйна, Румъния, Полша и Македония.

2

iuvo group Bulgaria предоставя стипендии на двама студенти от МП „Финанси и инвестиции“ на обща стойност 3150 лв. Условията за получаване на стипендии са следните:

- Писане на case study по зададена тема – темата ще бъде обявена в началото на учебната година като времето за регистрации ще бъде до 15-и октомври;

- Изпращане на темата на 16-и октомври с краен срок за разработване до 15-и ноември;

- Обявяване на двамата печеливши до 10.12.2020 г.

 

Какво ще включва стипендията:

- За първо място – покриване на таксата за цялата година (2100 лв.) под формата на инвестиция в iuvo;

- За второ място – покриване на половината такса (1050 лв.) под формата на инвестиция в iuvo;

- Възможност за стаж и за двамата стипендианти в рамките на 1 месец в iuvo;

- Сумата ще може да бъде изтеглена след успешно завършване на магистърската програма;

- Инвестиция iuvo означава, че стипендиантите ще могат да преценят, дали да изтеглят сумата или да я отдадат под формата на кредит чрез платформата на компанията и да спечелят допълнително.

 

За Iuvo: компанията се стреми да предоставя висококачествени преживявания за своите инвеститори чрез широк кредитен портфейл от доверени оригинатори и изключително удобство на платформата. Iuvo дава множество възможности за прогресивно инвестиране и свобода на избора, като се съсредоточава върху непрекъснато подобряване на клиентското преживяване, висока възвращаемост на инвестициите и сигурност. Iuvo е латинска дума, която означава „помагам“, „спасявам“ и точно това се стремим да правим. Искаме да помогнем на нашите клиенти да инвестират успешно и да придобият висока доходност от инвестициите си.