Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Гост-лекция на д-р Румяна Грозева, изп. директор на АРИР-Стара Загора, пред магистрите от програма „Енергийни пазари и услуги“

   

14.01.2021

 

На 14-и януари гост-лектор в магистърската програма Енергийни пазари и услуги беше д-р Румяна Грозева, изпълнителен директор на Агенция за регионално икономическо развитие (АРИР) – Стара Загора.

RGrozeva

Д-р Грозева представи ролята на енергийния отрасъл и енергийните компании за развитието на Стара Загора и общините около комплекса „Марица Изток“, както и предстоящите предизвикателства във връзка с прехода към нисковъглеродна икономика.

В дискусията с доц. д-р Атанас Георгиев и със студентите от програмата д-р Грозева отговори на въпроси, свързани с ролята на въглищните рудници и централи за местната икономика, очакванията за промени във въглищните региони в преход, както и с инициативите и проектите, които са реализирани до момента и които предстои да бъдат осъществени през следващите години.