Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Джейсън Кинг, Главен изпълнителен директор на Теленор България, с гост-лекция в Стопанския факултет

   

25.11.2020

 

На 20 ноември 2020 г. Джейсън Кинг, Главен изпълнителен директор на Теленор България, изнесе гост лекция пред студенти от Стопанския факултет. Той сподели опита си в сферата на стратегическото управление и стратегически маркетинг в бързо развиващия се сектор телекомуникации, както и практики и наблюдения от международната си кариера в технологични и телекомуникационни компании.

Картина1

Заедно със студентите Джейсън разгледа процесите по планиране и изпълнение на бизнес и маркетингови стратегии в условия на растеж и при кризи, като илюстрира с реални казуси от Теленор България.

Джейсън Кинг има над 20 международен години опит на старши управленски длъжности, преструктурирал е компании с мандат както от страна на акционери, така и на фондове за рисков капитал в секторите телекомуникации, медии и дигитални технологии. В резултат от преструктурирането, компаниите са постигали ръст и рентабилност в дългосрочен план. Бил е Търговски директор на ниво група във VEON – доставчик на телекомуникационни и дигитални услуги. Длъжностите, които е изпълнявал, включват Главен маркетинг директор в UPC и в T-Mobile. Ръководил е програми за трансформация, преструктуриране и разрастване в редица предизвикателни пазари в Европа. От септември 2018 г. Джейсън Кинг е Главен изпълнителен директор на водещия телеком оператор в страната - Теленор България.

Гост лекцията беше проведена в рамките на курса Стратегически маркетинг, МП Бизнес администрация – Стратегическо управление (на английски език), по покана на ас. Ирена Младенова.