Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / В Стопанския факултет се провежда Кариерен форум 3.0 – Нови хоризонти

   

25.04.2018

 

Кариерният център на Стопанския факултет на Софийския университет и Германо-българската индустриална търговска камара за трета поредна година организират Кариерен форум във факултета, целта на който е да събере на едно място млади, мотивирани и добре образовани хора и работодатели, търсещи служители и стажанти.

 

Репортаж на Телевизия Алма Матер:

 

 

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО (Flickr)

 

Участието във форума дава възможност на работодателите и студентите да осъществят личен контакт. Доц. Боряна Богданова от катедра „Статистика и иконометрия“ и ръководител на Кариерния център на Стопанския факултет изрази задоволството си от организацията, за която са помогнали студенти, преподаватели, служители на администрацията и деканското ръководство.

15

Двадесет компании, водещи работодатели за студентите от Стопанския факултет, са разположили щандовете си в откритото фоайе пред сградата на факултета и в споделените пространства на всички етажи. На последния етаж е обособено място, където могат да се проведат срещи и интервюта. Студентите имат възможност да зададат своите въпроси и да се ориентират в пазара на труда.

6

Доц. Богданова припомни, че за възпитаниците на Стопанския факултет е задължително да имат стаж по специалността, за да запишат в четвърти курс. Кариерният форум има за цел да подпомогне и тях, и представителите на компаниите при намирането на подходяща и вдъхновяваща позиция. „Разположили сме щандовете така, че представителите на компаниите и студентите да могат да разговарят спокойно. На място могат да се направят и блиц интервюта при интерес от двете страни и да се попълнят и кратки форми за кандидатстване“, каза още доц. Богданова.

9

Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Теодор Седларски поясни, че бизнес организациите активно търсят кадри сред студентите от факултета. Кариерният център към Стопански факултет се създава именно като начин за улесняване и развиване на връзката между студентите и бизнеса. По думите му, Кариерният център се утвърди като много успешна вътрешно-институционална форма на факултета. Чрез него се подпомагат младите хора да намират стажове във водещи компании.

 

NoviHorizontiSedlarski

Доц. Седларски подчерта, че връзката между бизнеса и факултета все повече се заздравява и кариерният форум се радва на все по-голям интерес от страна на компаниите. Също така, самите студенти имат мотивация да учат, непосредствено получавайки обратна връзка от бизнеса, че притежават необходимите знания, за да се реализират успешно по специалността си.

Компаниите, които участват във форума, са: Deloitte; Cargill; Stanton Chase; Experian; Заедно в час; Regiocom; Kaufland; Aurubis; Fibank; BT Development Services (Rila); ДСК; KPMG; Telus International; TMF Group; dm Bulgaria; Transportko Sped Ltd; Lidl; ProCredit Bank; Coca Cola European Partners; Sutherland. Със свои банери присъстват още HRS Bulgaria и Job Radar.

1
11
3
2 (1)
8
kc