Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Победители в конкурса за проектиране на парковото пространство зад Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски"

   

29.07.2017

 

На 12 юли 2017 г. в Paradise Sofia Event Center в присъствието на министъра на регионалното развитие Николай Нанков бяха наградени официално победителите в конкурса "Проектиране на парково пространство зад Стопанския факултет на СУ "Св. Кл. Охридски", организиран от Академия Градът

 

5

Доц. Теодор Седларски, декан на Стопанския факултет, връчва втората награда на Златина Христова и Паола Станева

 

Наградените проекти бяха:

Първо място: проект 100, идейно проектно решение, София Стоянова, University of Greenwich, Великобритания
Втора награда: проект 92, "Геометричен стил" - Златина Христова и Паола Станева, Лесотехнически университет
Трета награда: проект 90, "Проектиране на паркова среда", Глория Бутева, Лесотехнически университет

6

Председателят на Сдружението на възпитаниците на Стопанския факултет (Алумни клуб), г-жа Севдалина Василева връчва третата награда на Глория Бутева

 

Целта на конкурса „Проектиране на парково пространство зад Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" беше набиране на паркоустройствени идейни проекти за зелената площ зад сградата на Стопанския факултет.

 

Проектите трябваше да предложат отговори на проблемите на мястото, да свържат сградите със зелените площи, да обживят празните в момента пространства и да използват стратегическaтa позиция на терена, като създадат възможност за контакт между заобикалящите го институции.

 

Подробно описание на задачите можете да намерите в конкурсното задание - zip. autocad, изготвено от студио iRchitect с подкрепата на Алумни клуба на Стопанския факултет.

 

7

Първото място е за идейното решение на София Стоянова. Наградата връчи Йоана Христова, зам. кмет на Столичната община по екологията

 

Всички подадени проекти можете да видите на страницата на Академия Градът.

 

 

Таблата, които представят проектите на победителите, са изложени на партера в сградата на Стопанския факултет

 

1
2

 

Предстои етапът на одобрение на проекта за паркоустрояване от Столична община и набиране на средства за реализацията на идеите в него с водещата роля на Сдружението на завършилите Стопанския факултет.

 

Репортаж на БНТ за конкурса на Академия Градът