Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Гост-лекция на Никола Габровски и Здравко Попов, Българска независима енергийна борса

   

30.05.2017

 

На 29 май 2017 г. представители на мениджмънта на „Българска независима енергийна борса“ ЕАД ( БНЕБ – www.ibex.bg ) посетиха студентите от магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ на Стопански факултет.

thumbnail_Snimka 1

Темата на гост-лекцията беше „Българската енергийна борса – функциониращи пазарни сегменти и планове за развитие“, а темата бе представена от г-н Никола Габровски (член на УС и Мениджър Проекти в БНЕБ) и от г-н Здравко Попов – възпитаник на Стопанския факултет на СУ и понастоящем Анализатор пазари в компанията. От страна на БНЕБ се включи и Антони Желязков, който завърши магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ през м. февруари 2017 г.

thumbnail_Snimka 2

По време на лекцията бяха представени работещите сегменти на БНЕБ (Пазар „Ден напред“ и Централизиран пазар за двустранни договори), както и бъдещите сегменти на борсовия пазар – напр. Пазар в рамките на деня. Екипът на БНЕБ представи историята на борсовия пазар в България и бъдещите промени в него, както и принципите и техниките на офериране.