Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Катедри и Академичен състав / Катедри / Икономика / Преподаватели - Катедра Икономика / Проф. д-р Теодор Седларски / НОВО от проф. д-р Теодор Седларски / Участие на декана на Стопанския факултет, доц. д-р Теодор Седларски в предаването „Нашият ден“ на БНР - програма "Христо Ботев"

   

28.10.2016

Най-младият декан в Софийския университет – гост в „Нашият ден“

 

 

Най-младият декан в Софийския университет е 37-годишният доц. д-р Теодор Седларски, който тази седмица навърши една година на този пост. Едновременно с него нашият гост е и академичен директор на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към университета. Участието му в „Нашият ден“ е своеобразна равносметка за случващото се във факултета през този период и анонс за предстоящите новости.

 

Доцент Теодор Седларски можем спокойно да определим като „туктамовец“ не само защото участва активно в изложенията и инициативите на сдружението „Тук-там“, а и защото самият той започва обучението си в Икономическия университет във Виена, но след втори курс се връща в България, завършва образованието си в Стопанския университет на Софийския университет и ето каква успешна кариера успява да направи в нашата Алма Матер!

 

В студиото разговаряхме за интереса към различните специалности и факултети в Софийския университет, за променения начин на прием на студенти в Стопанския факултет и нарастващия брой студенти, за възможността, учейки в него да си „тук“ и „там“ /тоест в България и в чужбина/ едновременно (в програмите на английски, немски и френски във факултета); за новия специализиран курс по американско авторско право CopyrightX: ILAG 2017, който стартира на 25 януари 2017 година и се реализира под егидата на престижния американски университет Харвард; за курсовете по предприемачество, които организира неговият факултет съвместно с фондация „Джуниър Ачийвмънт“ на територията на София Тех Парк. В студиото на „Нашият ден“ Теодор Седларски сподели и една новина: Стопанският факултет разработва проект за изграждането на пространство за млади предприемачи или старт-ъп център. Вече има заделено помещение за него в кампус „Изток“ на СУ (4-ти км на бул. Цариградско шосе), където е сградата на Стопанския факултет, текат разговори с представители на бизнеса, с фонда за рискови инвестиции Eleven, както и с други големи фондове за стартиране на бизнес. Стартът на инициативата предстои!

 

Да пожелаем успех на младите предприемачи от Софийския университет!

 

Повече за нашия гост и за представените инициативи можете да чуете в прикачения файл.

 

 

Източник: bnr.bg