Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Иван Хиновски, председател на Българския енергиен и минен форум, с лекция пред магистрите по енергийна икономика

   

20.10.2015

 

Председателят на Българския енергиен и минен форум Иван Хиновски посети като гост-лектор магистърската програма по „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“. Темата на лекцията му беше „Българската енергетика и световните тенденции с хоризонт 2030 г.“. Лекцията бе посетена както от настоящия випуск магистри, така и от техни завършили колеги от предишните години.

IvanHinovski2

 

Г-н Иван Хиновски има над 40-годишен опит в управление на проекти в енергетиката. Заемал е редица държавни постове: член на държавната пускова комисия на АЕЦ „Козлодуй”, директор на ядрена дирекция в „Енергопроект”, изпълнителен директор на НЕК, зам.-председател на Борда на АЕЦ „Козлодуй”. Специализирал е в Италия, Франция, Канада, САЩ и Япония. Работил е като консултант за световни компании като „Уестингхаус”, „Сименс”, „Фраматом”, „Газ дьо Франс”, както и за Европейската банка за възстановяване и развитие.

 

IvanHinovski1

 

Следващата гост-лекция в програмата ще е на г-н Стефан Апостолов, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България“. Тя ще се проведе на 13 ноември от 18.15 ч. в зала 400 на Стопански факултет.