Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Гост-лекция на Кирил Желев от EMC за Energy Trading Risk Management

   

25.05.2015

 

На 22 май гост-лектор по дисциплината „Мениджмънт на енергийни и ютилити компании“, част от магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“, беше Кирил Желев, Resource Development Manager & Senior Consultant в компанията Emerging Markets Consulting. В компанията работят понастоящем завършили студенти от същата магистърска програма.

 

FEBA-Energy

 

 

Темата на лекцията беше „Energy Trading, Deal Lifecycle & Compliance“ и представи предизвикателствата пред мениджмънта на риска в търговията с енергийни продукти в ЕС, цикъла на сделките с електроенергия, газ, въглища и емисии, както и някои новости около изискванията на регламентите EMIR, REMIT и MiFID II.

 

Кирил Желев е завършил „Бизнес администрация“ в Южна Франция, където специализира повече в сферата на маркетинга. Правил е стажове в ИТ компании, сред които и в Microsoft. Впоследствие започва работа като Business Consultant в сферата на ИТ услугите (Fujitsu Services), като е прекарал година и половина по проекти за енергийната компания Total в Париж. Работи в ETRM (Energy Trading Risk Management) сектора от 2010-та година, като е работил за четири големи клиента: RWE, OMV, Statoil и E.ON.