Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Докторантът на Стопанския факултет Константин Делисивков спечели наградата за икономика "Д-р Илко Ескенази"

   

18.06.2014

 

Президентът на Република България връчи на 18 юни наградите "Д-р Илко Ескенази - България и Европейски съюз" в областите право и икономика за 2014 г. В тазгодишното, десето издание на конкурса, бяха присъдени награди в две области – на икономиката и правото. Наградата в областта на правото спечели Венета Димитрова Гайдарджиева.

Първа награда в областта на икономическите науки спечели Константин Симеонов Делисивков - докторант в Катедра "Икономика и управление по отрасли" на Стопанския факултет, СУ "Св. Климент Охридски" с научен ръководител проф. д.ик.н Георги Чобанов -, който е представил разработка на тема "Икономически модели за стимулиране на интеграцията на електроенергията от възобновяеми енергийни източници".

На събитието присъстваха президентът на Република България Росен Плевнелиев, вицепремирът Даниела Бобева, Гергана Паси и посланикът на Япония в София, както и професори, академици, преподаватели и финалисти в конкурса. Президентът Росен Плевнелиев каза, че тази награда е уважение към д-р Ескенази, който още през 90-те години е видял европейския път на развитие за България и посъветва младите специалисти да работят с постоянство за постигане на своите цели.

 

Delisivkov1
Delisivkov2