Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет на СУ „Св. Кл. Охридски” посреща гост-лектор от Университета Гринуич - Доц. Катя Янкова по договор за преподавателска мобилност в рамките на програма Еразъм

   

24.05.2014

 

Стопанският факултет на СУ „Св. Кл. Охридски” посреща гост-лектор от Университета Гринуич - Доц. Катя Янкова по договор за преподавателска мобилност в рамките на програма Еразъм.

 

Д-р Катя Янкова е доцент в Университета Гринуич, Лондон, Великобритания. Там работи от 2010 година в Стопански факултет. Преди това 2017-2010 е преподавала в Мемориал Юнивърсити Нюфаундленд, Канада. Завършила е университета на Квебек в Монреал където и защитава докторска дисертация през 2008 на тема „Особености на туризма в индианските общности в крайградска среда”. Специализира в областта на туризма, иновациите и културното наследство, както и в икономическо развитие и интеграция на младежите на пазара на труда. Публикувала е във френски и английски международни списания, има издадени две книги по въпросите на икономическото развитие на индианските общности в Канада.

 

Доц. Катя Янкова ще изнесе лекция на тема „Социалистическо наследство, интеграция и влияния за развитието на туризма“, на 29.05.2014 година от 18,00ч в Стопански факултет на СУ Св. Климент Охридски.