Начало / Новини / Новини и събития / Отборът на Юридическия факултет победи в регионален кръг на състезание по права на човека

   
Отборът на Юридическия факултет победи в регионален кръг на състезание по права на човека

В периода 23-26 февруари 2024 г. в гр. Дъблин, Ирландия, се проведе един от регионалните кръгове на международното състезание по права на човека – Helga Pedersen Moot Court Competition. В него взеха участие отбори от цяла Европа, които се състезаваха за достигане на финалните кръгове на състезанието, които ще се проведат през месец май 2024 г. в гр. Страсбург, Франция.

Участниците от Софийския университет Жанин Ал-Шаргаби, Албена Джамбазова и Едуард Кайн, с треньори Петя Аджопова и Зинети Йетим, представиха успешно устните си пледоарии в състезателни срещи с отбори от полски и немски университети и в края на състезанието отборът бе удостоен с двете призови награди на регионалния кръг. Отборът на Софийския университет получи наградата за най-добър отбор на регионалния кръг, а Жанин Ал-Шаргаби – индивидуалната награда за най-добър оратор на регионалния кръг.

Отличното представяне на отбора в гр. Дъблин е една от предпоставките за класиране за участие на финалните кръгове на състезанието през месец май 2024 г. в Европейския съд по правата на човека.