Начало / Новини / Новини и събития / Открит бе новият стол на Физическия факултет

   
Открит бе новият стол на Физическия факултет

Във Физическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, сграда Б, ет.1, официално бе открит нов стол, който ще работи за студенти, преподаватели и служители от факултетите и институтите в Кампус "Лозенец".

Финансирането е осъществено с вътрешни средства на Софийския университет с усилията на три факултета - Физическия факултет, Факултета по химия и фармация и Факултета по математика и информатика, Ректората и Поделение "Социално-битово обслужване". Работно време на стола ще бъде всеки работен ден от 11:30 до 14:30 часа.

1-1

На официалното откриване присъстваха ректорът на Алма матер проф. д-р Георги Вълчев, заместник-ректорът на университета доц. д-р Първан Първанов, деканът на Физическия факултет проф. дфзн Георги Райновски, деканът на Факултета по математика и информатика проф. д-р Мая Стоянова, заместник-деканът на Факултета по химия и фармация доц. д-р Боряна Донкова, главният мениджър инж. Георги Божанин, директорът на поделение "Социално-битово обслужване" на университета инж. Росен Костов, председателят на Студентския съвет Радослав Христов.

1-15

Модератор на събитието бе доц. д-р Владимир Божилов, заместник-декан на Физическия факултет.

1-2

В приветствието си проф. Георги Вълчев посочи, че това е един много закъснял дълг, на който най-накрая е намерено решение. Той благодари на проф. Райновски, на ръководството на ПСБО и на всички колеги, участвали в този проект. Ректорът изрази надежда тази нова придобивка да бъде оценена от колегите и пожела на добър час на новия стол във Физическия факултет и той да стане място, където колеги от различни факултети да се срещат и да обменят мнения.

1-3

Проф. Георги Райновски благодари на ръководството на Софийския университет и на Поделение „Социално и битово обслужване“ за реализираната идея. Той изрази надеждата си столът да работи дълго време и във времето да се превърне в нещо повече от стол.

1-13

Инж. Георги Божанин посочи, че тази дейност е била осъществена с помощта на ръководствата на три факултета, с помощта на предишното и настоящето ректорско ръководство, с подкрепата на ПСБО и показва, че когато сме единни, целите се постигат. Той заяви, че се надява в бъдеще да има още такива дейности.

1-8

Инж. Росен Костов изрази задоволството си от реализираната идея и че е част от случилото се, а Радослав Христов, поздрави всички ангажирани в инициативата и посочи, че ще е много полезна за студентите. Той пожела в бъдеще да се откриват все повече такива помещения, защото студентите го заслужават.

1-4