Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / На 24 април се проведе събитието „Audit is exciting“ на KPMG в Стопанския факултет на СУ

   

28.04.2023

 

На 24 април в Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе събитието „Audit is exciting“, на което KPMG беше символичен домакин. Студентите научиха повече за ролята на одиторската професия в бизнеса и обществото, за забавните и предизвикателните страни в ежедневието на одитора, както и за възможностите, които професията носи.

IMG_6588

След кратката презентация студентите работиха екипно върху практически казус, който имаше за цел да идентифицира бизнес рискове и техния потенциал ефект върху бизнеса на дадена компания. Поздравления за отборите победители, които получават специална покана да участват в работна среща между отговорния одитор и финансовия директор на голяма финансова институция.

Срещата завърши с нетуъркинг коктейл и време за хапване, като студените имаха възможността да зададат своите въпроси на колеги от одит екипа на KPMG.

Picture3

Благодарим на всички студенти, които присъстваха. Вярваме, че беше едновременно забавно и полезно за двете страни!