Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Гост-лекция на адв. Георги Спасов в рамките на лекционния курс по дисциплината „Корпоративно и финансово право“

   

18.10.2021

 

Адв. Георги Спасов ще бъде гост-лектор на 26 октомври и 23 ноември (10:00-14:00 ч.) по покана на доц. д-р Савина Михайлова-Големинова в рамките на лекционния курс по дисциплината „Корпоративно и финансово право“ на бакалавърска програма „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ (на английски език).

imgonline-com-ua-CompressToSize-kKzhBhlxZMMBL3Gn

Ще бъдат представени следните теми:

  • Ownership and Real Estate. Property law – legal framework and basic concepts;
  • Competition law and anti-trust legislation – European and national legal and institutional framework. Basic concepts and principles.

 

Лекцията ще се проведе в Microsoft Teams (линк за лекцията).

Адв. Георги Спасов е управляващ съдружник на Адвокатско съдружие „Спасов и Братанов“ и член на Софийската Адвокатска Колегия от 1993 г. Областите, в които специализира по време на задграничните му обучения включват: банково и финансово право (Лондон), сделки с ценни книжа и регулацията им (Япония); европейско банково право (Лондон) и право на Европейския Съюз (Хага). Адв. Спасов е участвал в повечето от големите проекти на съдружието в областите на сливания и придобивания, банкови сделки и пазари на ценни книжа, енергетика и инфраструктура, процесуално представителство в съд и арбитраж. Той е преподавател по търговско право в СУ "Св Климент Охридски".

Адв. Георги Спасов многократно се споменава като една от водещите личности в българската правна професия и е персонално препоръчван във водещите специализирани справочници. Той е изпълнявал различни професионални задачи в 22 юрисдикции, освен в Република България. Владее английски и има много добри познания по руски език. В свободното си време адв. Спасов е известен като майстор гастроном, който обича да похапва сготвеното.