Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Проф. Соня Милева ще вземе участие в семинар на Департамента по Маркетинг, Брандинг и Туризъм на Middlesex University

   

19.05.2021

 

Проф. Соня Милева ще вземе участие в семинар на Департамента по Маркетинг, Брандинг и Туризъм на Middlesex University, посветен на темата "Социални чувства и нагласи (SAF) към наследството: Случаят с комунистическото наследство на България".

middlesex-uni

Концепцията за социални нагласи и чувства (SAF) е създадена от надлъжно изследване за третирането на комунистическото наследство в България за периода 1990-2020. Концепцията обаче е приложима за всички видове наследство и всички национални контексти и особено за онези наследства, представляващи оспорвани и противоречиви исторически периоди, които все още пораждат ярки дебати сред членовете на едно общество. Концепцията е създадена чрез изследване на исторически факти, както и преглед на действия като вандализъм, изоставяне, манипулация, консервация, защита, реконструкция и възстановяване.

Семинарът ще се проведе на 9 юни, сряда, 2021 г. от 11:00 часа (английско време). Присъствието на семинара е безплатно и не се изисква регистрация.

Линк за включване в семинара: https://mdx-ac-uk.zoom.us/j/94478894690?pwd=cUZ2L3FlTGNIUGFoNUZaWTIwcUpHUT09