Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Адв. Николай Кискинов представи процеса по лицензиране на търговци на природен газ пред магистрите от програма „Енергийни пазари и услуги“

   

13.05.2021

 

На 12 май гост-лектор в Магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ беше адв. Николай Кискинов, Учредител и Управляващ съдружник в Адвокатско дружество „Владимиров Кискинов“. Той представи процеса по лицензиране на търговци на природен газ в България съгласно най-новите изменения в Закона за енергетиката, както и други актуални теми от сферата на енергийното право.

NKiskinov(1)

Адв. Николай Кискинов е магистър по Право, завършил Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ с Факултетна награда за най-висок успех. Има специализации по Либерализация на енергийните пазари от АУБГ и по медиация от БТПП. От януари 2014 г. е Учредител и Управляващ съдружник в Адвокатска кантора „Владимиров Кискинов“. Преди това е работил като енергиен експерт на членовете на Европейския парламент, както и в АД „Пенков, Марков и партньори“. От септември 2015 г. е Правен секретар на Асоциация свободен енергиен пазар. Член на Софийска адвокатска колегия и почетен член на Българската асоциация за електронна търговия.