Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Д-р Ивайло Касчиев, Директор Дирекция „ВиК“ в КЕВР, гостува в енергийната програма на Стопанския факултет

   

18.03.2021

 

На 17 март 2021 г. гост-лектор по дисциплината „Мениджмънт на енергийни и ютилити компании“ в магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ беше д-р Ивайло Касчиев – Директор на Главна дирекция „Водоснабдителни и канализационни услуги“ в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

IKastchiev

Д-р Касчиев представи пред магистрите от програмата темата за управлението на активите в инфраструктурни, енергийни и ютилити компании, както и най-добрите практики от България и чужбина, свързани с тази област на ютилити мениджмънта.

Д-р Ивайло Касчиев е завършил бакалавърска степен по Стопанско управление и магистърска степен по Стратегическо управление в Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. През 2015 г. защити дисертация на тема „Подобряване на ефективността и качеството на публичните водоснабдителни и канализационни услуги в България, чрез оптимизиране на информационната обезпеченост и въвеждане на добри международни практики за управление на ВиК активите“ към Катедра „Икономика и управление по отрасли“ в Стопанския факултет. Работи във ВиК отрасъла от 2003 г. Има повече от 10 години опит в „Софийска вода“ АД.