Начало / Новини / Новини и събития / Публична лекция на д-р Янка Такева на тема „Мотивацията за учителската професия“

   
Публична лекция на д-р Янка Такева на тема „Мотивацията за учителската професия“

В 45-та аудитория на Факултета по педагогика при Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се състоя публична лекция на председателя на Синдиката на българските учители д-р Янка Такева на тема: „Мотивацията за учителската професия“.

Д-р Такева представи пред студентите значимостта на тяхната лична мотивация и насоченост към учителската професия; акцентира върху потребността от добрата педагогическа и психологическа подготовка на бъдещите учители, както и на усета и чувствителността към детското развитие. Д-р Такева подчерта високото качество на обучението във Факултета по педагогика, което ще им отвори врати към всяко едно работно място в образователната система.

Такева

Нейното послание към младите педагози бе да отдадат и ума, и сърцето си в работата си с децата, защото от училищното образование зависи подготовката на всички видове специалисти в обществото ни и в голяма степен бъдещото развитие на България.

На въпроса за потребността от педагогическа компетентност на директорите на образователните институции, тя беше категорична, че целите и мисията на всяко училище не могат да се постигнат, ако директорът не познава в дълбочина технологията на учебно-възпитателния процес.