Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / Cargill България с две отличия на Годишните награди на b2b Мedia за сътрудничеството си със Стопанския факултет

   

12.07.2019

 

 

Днес Cargill в България получи две награди по време на Годишните награди на b2b Media: „Бизнес лидер на годината“: за изпълнителния директор на компанията в България и оперативен мениджър на нейния център за споделени бизнес услуги в София – Методи Георгиев, и „Иновативна идея на годината“ за колаборацията на Cargill със Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за кампанията „Твоето бъдеще е тук. Успехът е в България“.

 

1

 

 

Методи Георгиев получи персоналната награда за „Бизнес лидер на годината“ за изключителните му лидерство и постигнати резултати на структурата на Cargill в България. Веднага след награждаването Методи Георгиев каза: „Признанието, получено в този престижен конкурс, е за целия ни екип и умението да привличаме невероятни таланти и да ги задържаме в компанията. Многократно съм казвал, че за нас хората винаги са на първо място – те са нашият най-ценен и важен капитал. Гордея се да съм част от компания, в която хората са стратегически приоритет и аплодирам екипът ни в България за усилията, които полагат, за да могат хората и партньорите ни да се развиват.“

 

2

 

Кампанията „Твоето бъдеще е тук. Успехът е в България“ беше отличена за „Иновативна идея“. Целта на инициативата е да насочи вниманието на младите българи, че могат да имат добро образование и професионално развитие в страната чрез партньорството на Софийски университет с компании като Cargill. Доц. д-р Теодор Седларски, декан на Стопански факултет към университета коментира: „Cargill в България е основен двигател и първата компания, застанала зад каузата. Благодарене на колаборацията ни успяхме да демонстрираме възможностите за младите в България.

 

Cargill оперира в България от 2006 г., а нейният център за споделени бизнес услуги, който бе открит в София през 2014 г., осигурява работа на над 1000 професионалисти. Те управляват международните бизнес процеси на Cargill на повече от 15 езика и предлагат широко портфолио от висококачествени услуги с добавена стойност в Европа, Близкия изток и Африка в сферата на финансите, транспорта и логистиката, стратегическото снабдяване и доставки, както и управлението на човешки ресурси.