Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / Студенти от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ впечатлиха мениджъри на Нетера с идеи за Нетфлийт

   

05.06.2019

 

Студенти от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ впечатлиха мениджъри на Нетера с идеи за Нетфлийт

 

Журито отличи предложения на Венета Илиева и Нели Танкова като най-полезни за клиентите на компанията

 

Четири екипа студенти от магистърската програма „Моделиране на големи данни в бизнеса и финансите (Business Analytics)“ в Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ анализираха над 4 ГБ анонимни телематични данни, генерирани от платформата за GPS проследяване на движещи се обекти Нетфлийт, и предложиха оригинални идеи и решения за използването им по най-ефективния и полезен за клиентите начин.

В журито, което оценяваше презентациите, участваха мениджърите на Нетера Невен Дилков – основател и управител на компанията, Маринела Георгиева – главен оперативен директор, Мая Калчева – мениджър „Маркетинг и комуникации“, както и двама представители на Нетфлийт – Мариян Рангелов и Мартин Хайлезов.

Първият отбор се състоеше от Владимир Заков, Ралица Никифорова и Кристиян Илиев, вторият – от Венета Илиева и Нели Танкова, третият – от Кирил Генов, Мария Йолова, Николай Стефанов, Стефани Пойчева, а четвъртият – от Соня Илиева, Людмила Димева, Валентина Павлова, Дария Шулц и Преслава Сергеева.

Ръководител на студентите беше доцент Боряна Богданова – преподавател в Стопанския факултет на Софийския университет.

И четирите групи се справиха отлично с поставената от Нетера задача – да анализират предоставените анонимни данни от платформата Нетфлийт и да дадат идеи как потребителите й максимално да се възползват от тях при вземането на решения за управление на автопарковете си.

Като най-полезни за клиентите на Нетфлийт журито оцени предложенията, направени от втория екип, работил по проекта – този на Венета Илиева и Нели Танкова.

След като направиха презентациите си, студентите посетиха един от центровете за данни на Нетера – София дейта център.

Четирите групи студенти работиха върху казус от реалния бизнес на Нетера в изпълнение на сключеното наскоро споразумение]( https://neterra.net/bg/news/104 ) за сътрудничество между компанията и учебното заведение.

 

thumbnail_NFL Collage Students 0619