Начало / Новини / Календар / Конференция, посветена на 50-годишнината от учредяване на Фондация „Константин и Зиновия Кацарови“

Конферентна зала, Ректорат

На 10 април 2019 г. от 9.30 до 17.00 ч. в Конферентната зала (Северно крило) на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе конференция, посветена на 50-годишнината от учредяването на Фондация „Константин и Зиновия Кацарови“.

Конференцията е организирана от Фондация „Константин и Зиновия Кацарови“ със съдействието на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Дипломатическия институт към Министерството на външните работи на Република България и Държавна агенция „Архиви“.

Ще бъде представена информация за дейността и възможностите за кандидатстване за стипендии на Фондация „Константин и Зиновия Кацарови“.

Н. Пр. г-жа Мюриел Берсе Коен, извънреден и пълномощен посланик на Конфедерация Швейцария в Република България, ще направи експозе относно актуалното състояние на българо-швейцарските отношения.

В 13.30 часа в Централното фоайе на Ректората ще бъде открита изложба по случай 100-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Конфедерация Швейцария.