Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / Райфайзенбанк си сътрудничи със Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в търсене на иновативни решения

   

27.11.2018

 

Райфайзенбанк си сътрудничи със Стопанския факултет на Софийския университет в търсене на иновативни решения

 

* Студенти от Стопанския факултет работят по практически казус на тема Big Data/Advanced Analytics

* Иновативно решение на студентите може да стане част от ежедневния бизнес на банката

 

Райфайзенбанк (България) ЕАД стартира проект в сътрудничество със студенти от Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, от специалността „Моделиране на големи данни в бизнеса и финансите“ . Екип на банката представи реален практически казус в сферата на Big Data/Advanced Analytics, свързан с кредитните карти. Върху тази задача студентите ще работят по време на семестъра, а разработилите най-добрия модел за обработка на големи бази данни ще имат възможността да представят работата си пред управителния съвет на Райфайзенбанк и да тестват модела си в реална бизнес среда.

 

download

 

„Даваме възможност на студентите да тестват знанията си в практиката. Ние като бизнес, от своя страна, можем да използваме иновативно решение на младите хора в областта на анализа на големи бази данни“, коментира Даниел Алексиев, началник отдел „Дигитално банкиране и Иновации“ в Райфайзенбанк.

Проектът за сътрудничество със Стопанския факултет е част от инициативата на банката Тинк танк (Think Tank), която обединява служители от различни отдели, с цел прилагането на иновации и нови технологии.

 

1