Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / "Харвардски курсове" / Новини за "Харвардските курсове" / За десета юбилейна година се организира курсът по икономическо развитие „Raising a Nation” (RAN) - част от т.нар. „Харвардски курсове”

   

23.02.2018

 

За десета юбилейна година се организира курсът по икономическо развитие „Raising a Nation” (RAN)

 

Той е част от т.нар. „Харвардски курсове” към Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски"

 

Кандидатстването за една от качествените образователни инициативи в България е отворено до 2 март 2018 г.

Началото ще бъде на 6-ти март от 18:30 часа в зала "Америка за България" на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и ще се провежда всеки вторник и четвъртък.

 

MOC2017a

 

RAN представлява серия от лекции, в рамките на които участниците разглеждат реални казуси в областта на икономическия растеж и развитие. Лекциите се водят от българи, завършили в Харвардския университет, които са и инициаторите на програмата. Учебните материали се базират на бизнес казусите, разработени и използвани в класа на проф. Майкъл Е. Портър в Harvard Business School. В допълнение, участниците развиват и собствени проекти с практическа насоченост към решаването на реални проблеми в българската икономика, като се срещат с представители от бизнеса, публичния сектор, браншови организации и асоциации, както и образователни институции.

RAN е подходящ за млади българи, студенти или завършили, които имат желание да надградят знанията си в областта на решаването на проблеми, сформирането и развитието на клъстери и икономическото развитие като цяло.

Участниците получават и изключителен достъп до алумни организацията, която предоставя възможности за много контакти и развитие на общи бъдещи проекти.

 

Лекциите са изцяло на английски език и участието в тях е напълно безплатно.

 

За да се включат, кандидатите трябва да изпратят следните документи на info@economicstrategy.org:

- есе на тема "What are your career aspirations? How will the CESC courses help you achieve them?”;
- автобиография;
- списък на изучваните от тях предмети и оценките по тях (може и академична справка).

Повече информация можете да намерите на следния адрес: http://www.economicstrategy.org/ran