Начало / Новини / Календар / Студентска конференция на Катедра "Европеистика"

Конферентна зала, Ректорат

На 22 май 2018 г. от 9.00 часа в Конферентната зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе осмата студентска научна конференция – „wE the yoUth” - „Ние младите, ние Европа“, организирана от студентите от випуск „Уилям Шекспир“ катедра „Европеистика“ към Софийския университет „Св. Климент Охридски“, „Жан Моне Център за високи постижения“, програмата Еразъм+, с подкрепата на фондация „Ханс Зайдел“.

Един от приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз е „Бъдещето на Европейския съюз и младите хора“ и именно в тази насока е и фокусът на събитието, поставен изцяло върху младежта и нейния принос за развитието на Европейския съюз. Основната цел е да се даде платформа на студентите, чрез която да изразят мнението си по важни въпроси, отнасящи се до настоящето и бъдещето на Съюза. Ще бъдат обсъдени важни теми: младежки политики, образование и икономика, изкуствения интелект и дигитализацията, Брекзит, сепаратизма, истанбулската конвенция и др.

Основните акценти на конференцията са разпределени в следните 3 панела: Младежки и социални политики; Образование, информация, икономика; Европейският съюз – горещите теми.

Събитието ще бъде излъчвано чрез онлайн стрийм на фейсбук-страницата на конференцията: Студентска научна конференция „wE the yoUth” - Ние младите, ние Европа