Начало / Новини / Новини и събития / Специалност Скандинавистика и Център "Андерсен" са партньори на международния литературен фестивал

   
Специалност Скандинавистика и Център "Андерсен" са партньори на международния литературен фестивал

Специалност „Скандинавистика“ и Центърът за научни изследвания и информация „Ханс Кристиан Андерсен“ на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ са партньори на единадесетото издание на Софийския международен литературен фестивал с фокус върху литературата от Скандинавския север.

Единадесетото издание на Софийския международен литературен фестивал е с фокус върху литературата от Скандинавския север. Събитието е организирано от Асоциация „Българска книга“ в партньорство със специалност „Скандинавистика“ и с Центъра за научни изследвания и информация „Ханс Кристиан Андерсен“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. На фестивала гостуват нордските автори Анете Биерфелт (Дания), Егил Бяртнасон и Ирса Сигюрдардоухтир (Исландия), Атле Нес (Норвегия), Селя Ахава, Теро Миелонен и Макс Сек (Финландия) и Ия Йенберг (Швеция). Атле Нес, Егил Бяртнасон и Анете Биерфелт имаха срещи със студентите и преподавателите от специалност „Скандинавистика“ и посетиха Софийския университет.

 

13

Центърът за научни изследвания и информация „Ханс Кристиан Андерсен“ участва в детската секция на фестивала с беседа за големия датски приказник, четене на приказка на датски и български език и работилница.

15
18

Студентите от специалността помогнаха на всички 200 деца, дошли специално за събитието, да изработят Андерсенови „коледни сърца“ от хартия, превърнали се в традиционна датска коледна украса за елха вече повече от 200 години.

16

Фестивалът продължава до 10 декември в НДК.

12
11
20
22

Част от снимките са на Асоциация "Българска книга"