Начало / Университетът / Факултети / Биологически факултет / Архив / Архив 2022 / Ден на очарованието на растенията - 18 май 2022 г.

   

Уважаеми Любители на природата,

 

На 18 май е Денят на очарованието на растенията (Fascination of Plants Day, FoPD 2022) – международно събитие, организирано от учени, работещи с растения по целия свят, под шапката на Европейската организация за растителни науки (EPSO).

https://plantday18may.org

Целта на тази дейност е да събере колкото се може повече хора по света, очаровани от растенията и ентусиазирани относно значението на растителната наука за селското стопанство и устойчивото производство на питателна храна, както и за градинарството, горското стопанство и производството на растителни нехранителни продукти като хартия, дървен материал, химикали, енергия и фармацевтични продукти. Ролята на растенията в опазването на околната среда също е ключово послание.

 

Всеки е добре дошъл да се присъедини към тази инициатива!

Каним Ви да отпразнуваме събитието в двора на Биологическия факултет (ул. Драган Цанков 8, София), където студенти и преподаватели ще представят любопитни аспекти от растителната биология – на 18 май 2022 г. от 10:30 ч.

 

Каним Ви да участвате в конкурс за снимка или рисунка на тема:

КОНКУРС „РАСТЕНИЯТА – ЗАБАВНИ И КОМИЧНИ“

Покажете усмивката на растенията и усмивката, която те предизвикват у Вас, сред други видове (птици, бозайници и др.), или по какъвто начин предпочитате.

При интерес, може да изпратите произведението Ви в А4 формат в електронен вариант на поща rastenia_bg@abv.bg, а ако прецените – и във физичен вариант на ул. Драган Цанков 8, Биологически факултет (БФ), СУ за Ден на очарованието на растенията – 18 май 2022 г.

В конкурса могат да участват ученици, студенти, учени и граждани:

І група – 5 - 10 години;

ІІ група - 11 - 14 години;

ІІІ група - 15 - 19 години;

ІV група – студенти във висши училища и колежи, учени и граждани.

Срок: До 15 май 2022 г.

Обявяване на резултатите на 18 май 2022 г. – в сайта на БФ или в двора в 10:30 ч.

1
2
Каква смешка ще споделите