Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Кариерен център / Ден на отворените врати в BESCO

   

 

Процедурите по ликвидация и несъстоятелност на компании в България са тромави и сложни. Това е една от причините да има много неактивни фирми, които изкривяват статистиката за икономическа дейност в страната, да има злоупотреби и законодателството да бъде нарушавано.

mag

Затова BESCO – Българската стартъп асоциация – започва работа по потенциални законодателни промени свързани с процесите на ликвидация и несъстоятелност, така че процедурите да бъдат по-кратки и по-лесно изпълними.

В тази връзка ще се проведе проучване и ще бъде изготвен икономически анализ за потенциалните икономическите ползи за страната и за отделните компании, ако се съкратят сроковете и бъдат улеснени въпросните процедури.

BESCO кани студентите от Стопанския факултет да се включат в практика, която се открива от асоциацията във връзка с проекта. Практиката е неплатена, като всеки студент, който вземе участие в проекта, може да получи препоръка за работата, която е извършил. Практиката е подходяща за студенти в специалности „Икономика“ или „Стопанско управление“, както и след одобрение за студенти в 1-ви курс, които имат интерес в темата на проучването.

 

На 15.12 (сряда) от 10:30 ч. от BESCO ще разкажат повече за проекта и възможността за работа със студенти.

 

При интерес и желание за участие в проекта, моля, свържете се с Натанаил Стефанов, ръководител на проекта, в срок до 20.12.2021 г. на имейл n@besco.bg.

 

­­______________________________

Мисията на BESCO (Българската стартъп асоциация (https://besco.bg) е да надгражда действащото българско законодателство и да предлага съвременни пазарно ориентирани политики, основани на иновации и прогресивно мислене. „В BESCO вярваме, че дейностите с добавена стойност, базирани на научноизследователска и развойна дейност, иновациите и предприемаческо вдъхновение, ще формират нашата икономика“.