Начало / Новини / Новини и събития / Софийският университет е класиран в пореден престижен световен университетски рейтинг

   
Софийският университет е класиран в пореден престижен световен университетски рейтинг

В публикуваната днес класация Impact Rankings 2021 на Times Higher Education (THE) Софийският университет „Св. Климент Охридски“ е класиран на 601-800 място от 1 115 университета в света.

Рейтингът оценява постиженията на университетите в изпълнение на глобалните цели за устойчиво развитие на ООН. Софийският университет е класиран в осем от тях: здравословен начин на живот и стимулиране на благосъстоянието, качествено образование, равенство между половете, достъпна и чиста енергия, достоен труд и икономически растеж, устойчиви градове и общности, действия във връзка с климатичните промени и партньорство за устойчиво развитие.

Методологията на класацията използва внимателно проверени индикатори, които предоставят изчерпателно и балансирано сравнение на четири обширни области: научни изследвания, управление на ресурси, обхват и преподаване.

1

Софийският университет е класиран на 601-800 място по показателите здравословен живот и стимулиране на благосъстоянието и партньорство за устойчиво развитие, на 401-600 място по този за качествено образование, на 301-400 място по показателите равенство между половете, достъпна и чиста енергия, достоен труд и икономически растеж и устойчиви градове и общности, а по показателя действия във връзка с климатичните промени заема място 201-300.

SDG17-1
SDG3-1

 

SDG4-1
SDG5-1
SDG7-1
SDG8-1
SDG11-1
SDG13-1