Начало / Университетът / Факултети / Философски факултет / За кандидат-студентите - актуално

   

На 10.07.2023 г. предстои обявяване на първо класиране на приема за образователно-квалификационна степен "бакалавър". Повече информация можете да намерите ТУК

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ДНИ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

Факултетният студентски съвет към Философски факултет има удоволствието да ви покани на предстоящите Дни на отворените врати!

ден на отворените врати

Ще имате възможност да разберете повече за специалностите във Философски факултет, представени от сегашни и бивши студенти, както и от преподаватели. Ще се запознаете от първо лице с кампуса ни, процесът по кандидатстване, общежития, стипендии, бъдещото ви развитие и да разберете отговорите на много други въпроси, които ви вълнуват. Очаквайте и програма на лекции, които ще можете да посетите, както и гост-лектори, които ще проведат лекция на живо пред аудиторията на събитието. Естествено, нашите студентски клубове също ще участват с представяне на тяхната дейност!

Независимо дали се интересувате от изследване на тънкостите на човешкото поведение, навлизане в сложността на политиката и управлението, анализиране на културни феномени и социални структури или се интересувате от света на библиотеките, управлението на информацията и обществените информационни системи, нашите програми предлагат разнообразна гама на перспективи и подходи. Ще имате възможност да приспособите образованието си към вашите уникални интереси и цели.

Ние във Философски факултет се гордеем с нашия ангажимент да осигурим приветлива и подкрепяща учебна среда и вярваме, че нашите програми могат да ви помогнат да развиете умения за критично мислене, комуникация и решаване на проблеми, които са от съществено значение в днешния свят.

Така че, отбележете датите в календарите си и се присъединете към нас!

Събитието във фейсбук: https://fb.me/e/183r6VbUh

Последвайте ни в социалните мрежи, за да се информирате за пълната програма на събитието:

Факултетен студентски съвет на ФФ във фейсбук: https://www.facebook.com/FSS.na.FF

Факултетен студентски съвет на ФФ в инстаграм: https://www.instagram.com/ff_sulife

Във Философски факултет можете да се обучавате в някоя от следните специалности и форми на обучение:

  • Библиотечно-информационни науки – редовно и задочно обучение
  • Европеистика
  • Културология
  • Психология
  • Политология
  • Публична администрация
  • Публични информационни системи
  • Социология
  • Философия – редовно и задочно обучение
  • Философия (на английски език)

КАКВИ СА СРОКОВЕТЕ ЗА КАНДИДАТСВАНЕ?

Кандидат-студентите се регистрират за класирането в срок от в срок от 8,30 ч. на 12 юни до 17,00 ч. на 03 юли 2023 г.

КАК ДА КАНДИДАТСВАШ?

Процедурата по регистрация за класиране и подаване на документи за прием е електронизирана и се извършва единствено на адрес: https://online.uni-sofia.bg с линк от главната страница на Университетаhttp://www.uni-sofia.bg.

Достъпът до електронния портал изисква задължителна начална регистрация чрез валидни лични данни и валиден адрес на електронната поща.

Подробна информация за документите за участие в класиране е публикувана ТУК

Приемът на бакалаври във Философски факултет за учебната 2023/24 г. се осъществява на базата на оценките от ДЗИ и дипломата за завършено средно образование. Описание на начина, по който се образува състезателният бал за кандидатстване в специалностите на Философски факултет ще намерите като последвате линка на съответната специалност:

Препоръчваме да се запознаете подробно с Правилника за приемане на студенти в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2023/2024 г. В него са описани всички възможности и частни случаи.

КОИ СМЕ НИЕ?

Философски факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ е един от центровете на българската хуманитарна наука още от основаването на Софийския университет “Св. Климент Охридски” през 1888. Факултетът винаги се е отличавал с високо образователно равнище, ярка академична свобода и смел граждански ангажимент. В днешни дни факултетът съчетава фундаментални хуманитарни и обществени науки като Философия (от 1888), Психология (1972), Социология (1976), Политология (1986) и нововъзникналите и бързо развиващи се специалности Културология (1992), Библиотечно-информационни науки (1993), Публична администрация (1997), Европеистика (1998), Публични информационни системи (2018) и Философия на английски език (2018). Във факултета преподават над 220 висококвалифицирани преподаватели и се обучават повече от 3000 студенти в трите образователни степени – бакалавър, магистър и доктор.