Начало / Университетът / Факултети / Геолого-географски факултет / Новини / Климатека e отличена за кампания на годината в наградите за биоразнообразие и климат

   
Климатека - Екип

На 22 октомври се проведоха годишните награди за биоразнообразие и климат, организирани от „Българска фондация Биоразнообразие“. Бяха селектирани 58 номинации, подредени в 5 категории. Традиционно категорията за най-успешна кампания е с най-голям брой номинации – общо 23. Климатека получи безценно признание и взе наградата на публиката в най-оспорваната категория за кампания на годината.

Авторският състав на Климатека е съставен от трима преподаватели от Геолого-географския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ – Борислав Григоров, Петко Божков и Симеон Матев. Целта на екипа е да представя науката за климата на достъпен език и да информира обществото за причините и следствията от климатичните промени.

„Климатичните промени са едно от най-големите предизвикателства, пред които е поставено обществото ни днес, а за да можем да предприемем необходимите действия, е важно всеки един нас да знае и да разбира какви са причините и следствията от климатичните промени. А често тази тема остава твърде научна, сложна и дистанцирана за хората. Тук идва ролята на Климатека – да превежда науката за климата на достъпен език“, коментира Пламена Маринова, основател на Климатека.

Подкрепете инициативата, като ги последвате във Фейсбук страницата на Климатека, както и групата им Климатека – науката за климата на твоя език за регулярно авторско съдържание. Научете повече и в сайта на платформата: climateka.bg.

Климатека - Грамота

Грамота на „Климатека“ за награда на публиката в годишните награди на „Българска фондация Биоразнообразие“