Начало / Новини / Новини и събития / Студентът от Алма матер Християн Стоянов бе отличен с награда за спортните си постижения

   
Студентът от Алма матер Християн Стоянов бе отличен с награда за спортните си постижения

На 19 декември 2019 г. на тържествена церемония в зала „Асикс Арена“ бяха връчени най-престижните награди за спорт в България – „Спортист на годината“. В категорията „Спортист на годината с увреждания“ победител е студентът от Софийския университет Християн Стоянов.

Християн Стоянов е студент в трети курс, специалност „Връзки с обществеността“ във Факултета по журналистика и масова комуникация. Той е състезател по лека атлетика и спечели златен медал на Световното първенство за хора с увреждания в бягането на 1500 м., което се проведе в Дубай през ноември 2019 г. Наградата за „Спортист на годината с увреждания“ бе връчена на Християн Стоянов от кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова.

2-2

Статуетките се присъждат ежегодно на най-заслужилите български спортисти въз основа на техните постижения през изминалата година. Победителите се избират в три категории: „Спортист на годината“, „Отбор на годината“ и „Спортист на годината с увреждания“, след гласуване с официална анкета от действащите спортни журналисти в България.