Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Международна дейност / Новини от международната дейност / Стопанският факултет разширява международните си контакти с университети от Индия

   

06.10.2019

 

 

Делегация от Symbiosis International University в Пуна посети на 02.10.2019 г. Стопанския факултет и бе посрещната от декана доц. д-р Теодор Седларски и зам. декана по „Международно сътрудничество“ доц. д-р Марселен Йовоган. В хода на разговора бяха обсъдени възможностите за подписване на споразумение за обмен на преподаватели и студенти между двете институции, както и за разработването на съвместни магистърски програми в областта на финансите, управлението, икономика и право.

 

2

 

Деканът на Стопански факултет подписа споразумение за сътрудничество с Gujarat Technological University, което се превърна в основа за подписването на Меморандум за разбирателство от ректорите на двете институции - СУ „Св. Кл. Охридски“ и Gujarat Technological University.

 

1

 

На базата на подписаните документи се предвижда обмен на преподаватели и студенти, разработването на съвместни изследователски проекти и програми за обучение, обмен на научна литература и информация, организирането на съвместни научни форуми и др.

 

Gujarat Technological University е държавен университет, обединяващ 486 колежа в щата Gujarat. В него се обучават над 400 000 студенти в областите инженерство, архитектура, мениджмънт, фармация и компютърни науки.