Начало / Новини / Календар / „ВИЕТАЙИНДО“ - събитие, посветено на културното разнообразие, пъстрия и необятен свят на Виетнам, Тайланд и Индонезия

Национален студентски дом, Център за източни езици и култури

На 11-ти и 12-ти април 2019 год. предстои събитие под надслов “ВИЕТАЙИНДО“, посветено на културното разнообразие, пъстрия и необятен свят на Виетнам, Тайланд и Индонезия. Събитието е организирано от специалност "Южна, Източна и Югоизточна Азия" от Центъра за източни езици и култури към Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет. За поредна година се организира събитие, посветено на Югоизточна Азия, като се цели то да стане традиция, която ще привлече повече любители на културата на Югоизточна Азия и ще популяризира специалността сред бъдещите студенти.

Официалното откриване е на 11-ти април от 17.00 ч. в Националния студентски дом, пл. „Народно събрание“ 10. Ще може да се насладите на индонезийски и виетнамски танци и песни, да разберете какво е да се изучават тези езици, да чуете от извора за културата и отношенията на тези страни с България.

vt-1

От 14 часа на 12-ти април в Центъра за източни езици и култури, бул. „Тодор Александров“ №79, ет. 1, ще има най-различни дейности и ателиета: разкази за пътешествия, прожекция на късометражни филми, лекции на водещи специалисти, фотоизложба и изложба на традиционни занаяти. Ще може да опитате виетнамска, индонезийска и тайландска кухня. Дори ще можете да се облечете с Батик или Ао зай, да свирите на анклунг, да научите основни движения от индонезийските танци или да играете на чонклак. Ако не знаете какво е това, заповядайте, за да научите!
Тази година сме заложили и социална кауза. Подготвили сме томбола с интересни азиатски награди, а събраните средства ще бъдат дарени на Училище за деца с нарушено зрение "Луи Брайл".

Вход: свободен
Събитието във Фейсбук

Програма

vt-2