Начало / Новини / Календар / 24-часов театрален маратон

Театрална зала, Ректорат

Представяме на Вашето внимание най-голямото паратеатрално събитие, организирано от „Театър-лаборатория „Алма Алтер“ – осемнадесетото издание на 24-часов нонстоп Театрален МАРАТОН, който се провежда по случай международния ден на театъра – 27 март.

Маратонът започва на 30 Март 2019 г. в 10.00 часа и ще продължи цяло денонощие – до 10.00 часа на следващия ден 31 Март.

8 спектакъла, без сън, без право на напускане, забавни игри, общ спектакъл, репетиран в рамките на тези 24 часа, 100 човека, само с предварителни записвания на тел: 0896195657.

Маратон 1

За участие ще бъдат избрани около 100 души с оглед на тяхната физическа и психическа възможност да издържат експеримента, тъй като след започване на събитието участниците няма да имат право да напускат пространството.

Основната цел на маратона е чрез изкуство, да се създаде непосредствена близост и сцепление между изпълнители и т.нар. „публика“ и да се изследват релациите на всевъзможните взаимоотношения, в които те попадат. В този смисъл това е не само артистичен, но и социален експеримент.

Освен голям брой театрални представления, по време на маратона ще се проведат множество интеракции и случвания с участниците чрез изразните средства на различни изкуства (театър, музика, танц, изобразително изкуство). Ще се впуснем в множество дискусии и открити дебати. Най-голямото предизвикателство ще бъде създаването на изцяло ново представление (текст, драматургия, хореография, изпълнение), започвайки от нулата, в което ще се включат всички участници.

Маратон