Начало / Университетът / Факултети / Факултет по педагогика / Новини и събития

   

 

На 09.04.2024 г. Факултетът по педагогика посрещна ученици от 2-ри клас на 10. ОУ "Алеко Константинов" в град Перник.

 

Предварително децата бяха подготвили и изпратили рисунки на тема "Пролет в университета". Те посетиха Аулата, където зазвуча химнът на РБългария, разгледаха Музея по палеонтология и историческа геология и Централната университетска библиотека. С интерес чуха разказите за работата на преподавателите и на специалистите, работещи в музеите и библиотеките на университета. Учениците имаха възможността да посетят някои от учебните зали и да видят къде се провеждат часовете на студентите. В края на разходката всеки ученик получи сертификат за участието си в опознавателната разходка и красивата картина, която е нарисувал.

 

Изложбата може да бъде разгледана в сградата на Ректората, 3-ти етаж, Южно крило.

mnb (1 of 1)-4
mnb-(1-of-1)-8_optimized
mnb-(1-of-1)-19_optimized
viber_image_2024-04-09_20-56-47-434_optimized
viber_image_2024-04-09_20-57-37-230_optimized
viber_image_2024-04-09_15-55-09-116_optimized

 

ИЗЛОЖБА

„КУЛТУРНА ПАЛИТРА“

ВЕСКА ЦИЦЕЛКОВА

виж тук

Цицелкова

 

ДЕВЕТИ ОТВОРЕНИ

ФИЛОСОФСКО-ОБРАЗОВАТЕЛНИ АТЕЛИЕТА

Факултет по педагогика, УНЛ „Проф.д-р Петър Нойков“

Клуб „КРЕАЦИИ“

ПЛАКАТ

Първата годишна конференция за отчитане на дейностите по проекта за създаване на мрежа от изследователски университети SUMMIT

 

В рамките на форума ще бъдат представени първични научни резултата и от изследователската дейност на работна група DigitalEdu-SU: Изследване на „действителното състояние“ на дигитализацията на Българското средно образование. В научната група, с водещ изследовател проф. Румяна ПейчевА-Форсайт, участват и представители на нашия факултет.

Събитието ще се проведе на 24 април, сряда от 9.00 ч. до 12.30 ч. в зала 2, Ректорат.

Желаещите да участват в конференцията следва да се регистрират в срок до 5.04.2024 г. на адрес:

https://forms.gle/8diw8w7F8NTA1As16

 

На 19 март 2024 г. в зала 1 на Ректората се проведе среща на деканските ръководства и преподаватели от Факултета по педагогика и Факултета по науки за образованието и изкуствата с китайска делегация, включваща представители от Ningbo Childhood Education College, Ningbo Institute of Education, директори на училища от гр. Нингбо и главния редактор на научно списание в областта на образованието.

Срещата бе организирана със съдействието на международния отдел на Софийски университет поради изявения интерес от китайска страна. На нея бяха обсъдени възможности и перспективи за развитие на бъдещо партньорство.

China 1
China 2
China 3

ДНИ НА СОЦИАЛНАТА РАБОТА

във Факултета по педагогика

на Софийски университет „Св. Климент Охридски“

14–22 март 2024 г.

ПРОГРАМА

 

Научно-практическа конференция с международно участие

,,Социалната работа в променящия се свят – образование, изследвания, политики и практики“

21.03.2024 г. Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Факултет по педагогика

ПРОГРАМА

ОТРАЗЯВАНЕ:

https://www.mlsp.government.bg/ministr-shalapatova-predstavi-strategiyata-za-razvitie-na-choveshkite-resursi-v-sotsialnata-sfera-pred-studenti-v-su

https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/novini/novini_i_s_bitiya/nauchno_prakticheska_konferenciya_socialnata_rabota_v_promenyaschiya_se_svyat_obrazovanie_izsledvaniya_politiki_i_praktiki

СТУДЕНТ НА ГОДИНАТА 2023

На 01.03.2024 г. се състоя Церемония по награждаване на отличените за конкурса Студент на годината 2023 г. Събитието се провежда за 17-та година. Наградите са в три различни сфери. Първата е за научни постижения, класифицирани съобразно областите на образование и професионални направления. За първи път в конкурса се включва студент от Факултета по педагогика.

Горди сме, че за студент на годината 2023 г. в професионално направление 1. Педагогически науки беше награден Петър Камбурски, студент в 4 курс, специалност Педагогика, редовно обучение.

Камбурски

 

 

 

 

 

 

 

Днес, 19.01.2024 г., във ФНОИ се състоя среща на ръководителите на кариерните центрове на Факултета по педагогика (доц. д-р Илиана Петкова) и Факултета по науки за образованието и изкуствата (проф. дпн Мира Цветкова-Арсова). На нея присъстваха София Георгиева - кариерен-консултант на Факултета по педагогика, Николина Филипова - главен редактор, и Ренета Иванова - мениджър общности на списание ,,Кариери‘‘ .

На срещата всеки ръководител на факултетен кариерен център представи дейността на своя факултет и се обсъдиха идеи за бъдещи съвместни партньорства.

KarierniCentrive_2024-01-19_13-08-36-725