Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Академични постижения / Официална церомония по връчването на акредитацията от ACCA на магистърската програма "Счетоводство и одит" в Стопанския факултет

   

05.11.2015

На специално празнично събитие Стопанският факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) обявиха акредитирането от ACCA на двете магистърски програми по "Счетоводство и одит" - за икономисти и за неикономисти с ръководител доц. д-р Елеонора Станчева. Програмите на Стопанския факултет са първите в България, които получават такова международно признание.

Специални гости на събитието бяха Михаела Робу (Acting Head ACCA South Eastern Europe) и Роксана Георге (Business Relationship Manager - Learning). Възпитаници на Стопанския факултет с квалификация от ACCA споделиха за възможностите пред кариерното развитие, които сертификатите дават.

ACCA-Ceremony1

Събитието предостави възможност за поднасяне на повече информация относно магистърските програми, същността на акредитацията от ACCA, представяне на успешни примери от сектора на счетоводството и финансите и запознаване с преподавателите, членове на ACCA и екипа на организацията за Южна и Ценрална Европа.

Международното свидетелство е висока оценка за качеството на обучение в Стопанския факултет и прави възпитаниците на магистърските програми разпознваеми като специалисти в световен план.

На коктейл след официалното връчване на акредитацията студенти, преподаватели и гости обмениха данни за контакт и идеи.

ACCA-Ceremony3

 

Снимките във Flickr