Начало / Новини / Новини и събития / Петата обща конференция на Съюза на германистите в България се провежда в Софийския университет

   
Петата обща конференция на Съюза на германистите в България се провежда в Софийския университет

Катедрата по германистика и скандинавистика към Факултета по класически и нови филологии на Университета е домакин на Петата обща конференция на Съюза на германистите в България. В рамките на тридневната конференция членовете на Съюза ще дискутират по темата: "Аспекти на университетската дидактика в областта на германистиката".

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков поздрави участниците в събитието и отбеляза, че Съюзът на германистите в продължение на единадесет години върши чудесна работа от подпомагане на обучението и въпросите на дидактиката до популяризирането на немския език и немскоезичните литератури и култури. „Тази пета конференция е посветена по-скоро на въпросите на дидактиката, които са важни и спешни и ще бъдат полезни за цялото общество, защото чуждоезиковото обучение претърпява развитие през последните десетилетия. Има много нови неща и съм сигурен, че вие ще успеете да допринесете както с научните резултати на тази конференция, така и за прилагането им в българското училище, където има нужда от това“, каза ректорът.

1

Проф. Мадлен Данова, декан на Факултета по класически и нови филологии, също поздрави гостите и организаторите на конференцията и ги приветства в Софийския университет. Тя изрази радостта си от провеждането на такова голямо и важно събитие. „Вярваме, че изучаването на чуждите езици е начинът, по който да направим този свят по-добър. Един свят не само на културно многообразие, но и свят, в който има по-голяма толерантност към различията. Вярвам, че ние, като преподаватели по чужди езици, имаме много важната мисия това наистина да се случи“, отбеляза проф. Данова и пожела ползотворна работа на конференцията.

2

Откриването на конференцията бе в Конферентна зала, където по-късно през деня ще се проведе и среща на членовете на Съюза на германистите в България и студенти по германистика с работодатели. През следващите дни участниците в събитието ще работят в три обособени секции.

3