Начало / Новини / Новини и събития / Графика и живопис от Академията за изкуства „Владислав Стжемински” в Галерия „Алма матер“

   
Графика и живопис от Академията за изкуства „Владислав Стжемински”  в Галерия „Алма матер“

В Галерия "Алма матер" в Ректората на Софийския университет бе открита изложбата графика и живопис от Академията за изкуства „Владислав Стжемински” (Лодз/Полша).

 

Експозицията е организирана от катедра "Визуални изкуства" към Факултета по начална и предучилищна педагогика, Културния център на Софийския университет „Св. Климент Охридски” и Галерия "Алма матер" и може да бъде разгледана до 21 октомври 2016 г.

1

Изложбата на графика и живопис на художници от Академията за изкуства в Лодз (Полша) се реализира в рамките на съвместен проект на преподаватели от Академията за изкуства в Лодз и техните колеги от катедра "Визуални изкуства" към Факултета по начална и предучилищна педагогика към Софийския университет. Някои от представените полски художници са участвали и в предишни проекти на катедрата, реализирани по Фонд „Научни изследвания“ на Софийския университет през 2014 и 2015 г. в България и Полша.

2

До 21 октомври 2016 г. в пространствата на галерията на Софийския университет ще могат да бъдат видени творби на изтъкнати представители на съвременното полско изкуство с множество артистични изяви както в Полша, така и в чужбина – проф. Дорота Сак, проф. Марек Сак, проф. Ждислав Олейничак, проф. Пиотр Стахлевски, проф. Витолд Калински, проф. Збигнев Пурчински и доц. Пиотр Чесиельски.

4