Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Архив / Кандидатстване за "Студент на годината"!

   

16.11.2014

 

Уважаеми колеги,

С настоящото писмо бихме искали да Ви информираме, че НПСС откри процедурата за номинации в VIII-то поредно издание на Националния приз „Студент на годината". Събитието ще бъде под патронажа на Министъра на образованието и науката, а студентите, желаещи да участват, могат да подават своите документи до 23 Ноември 2014 година, а призьорите ще бъдат отличени на официална церемония в София през месец Декември.

 

Обръщаме се към Вас с молба да информирате студентите си, които имат постижения в сферата, в която се обучават и образоват. Вярваме, че техните постижения се дължат именно на Вашите усилия в тази насока и ние желаем да ги покажем на обществеността. Ще се радваме да ни съдействате в мисията ни, която за осми път провеждаме. Постиженията на Вашите студенти са постижения и на самите Вас!
Краен срок за подаване на документите 23 Ноември 2014 година

 

Националният приз „Студент на годината" се учредява в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България и традиционно се провежда под патронажа на Министъра на образованието и науката.
Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

 

Facebook на събитието

 

Студентите трябва да докажат своите постижения, представяйки документи за постигнатите резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

 

В конкурса може да участва всеки студент, който е завършил успешно първи курс и има съответните постижения в областта, в която се обучава.
Жури, състав от водещи експерти от всички области на образованието, ще определи общо десет награди в първа сфера на конкурса, в съответните области на образование, награда за най-добър чуждестранен студент в България и Студент на годината 2014.

 

- Студент на годината в Република България за 2014 г.
Журито ще определи победителя "Студент на годината" в Република България за 2014 г. сред десетте най-добри претендента от първа сфера на класификатора.
След избора на "Студент на годината", следващият по постижения заема неговото място в съответното направление.

 

- Чуждестранен студент на годината в Република България за 2014г.
Журито ще определи победителя "Чуждестранен студент на годината" в Република България за 2014 г. след класиране на всички постъпили кандидатури. Наградата се присъжда за високи постижения в областта на научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на студента.

 

- Награда за принос в развитието на националните студентски политики, изграждащи имиджа на НПСС. Изпълнителният съвет на Националното представителство на студентските съвети в Република България ще определи наградените в съответната сфера.

 

Научи повече на www.studentnagodinata.eu

 

--

 

Мариян Ников
Администратор
на Националното представителство
на студентските съвети в Република България
e-mail: admin@npss.bg
Намерете ни във Facebook
Български студентски портал