Начало / Университетът / Факултети / Исторически факултет / Студенти ОБНОВЕНО 25.05.2022 / Студентски конференции / Политики и идеологии XIX-XX в.: Теория и практика

   

Историческият факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” има удоволствието да Ви покани на студентска конференция, организирана от Факултетния студентски съвет на тема: „ Политики и идеологии XIX-XX в.: Теория и практика ” (28 – 30 април 2014 г.)

 

На организираното мероприятие ще се разглеждат различни примери от световната история, съврзани с политиките и идеологиите на деветнадесето и двадесето столетие. Акцентът ще бъде поставен върху излизането от рамките на сухите факти, задълбочаване и реален поглед върху проблема. За това ние, Факултетен студентски съвет, каним всички студенти, които се занимават с история, да представят своя научен поглед връху тематиката, да обменят опит и да се създаде междууниверситетски диалог.

Събитието ще се проведе от 28 до 30 април 2014 г. в сградата на Ректората на Софийски университет „Св. Климент Охридски”.
Студентите, които искат да вземат участие в конференцията трябва да се запознаят със следните условия и изисквания:

  1. С оглед организиране на конференцията и определяне на теми да изпратят своите заявки в срок до 1 февруари 2014 г. на е-mail адресskonferencia2014@gmail.com с посочени три имена, факултет, университет, телефон за връзка и евентуална тема, по която ще пишат. Ще получат потвърждение за участие.
  2. До 1 март 2014 г. да изпратят кратко резюме (до 300 думи).
  3. Изисквания към доклада: Обем до 2000 думи, шрифт Times New Roman 12, бележки под линия и посочена библиография.
  4. За презентации ще бъде осигурена мултимедия.

 

Предвид няколкодневната програма на конференцията е подсигурен обяд, както и приветстващ коктейл. За гостите от страната са осигурени нощувки.

Организаторите на студентската конференция ще Ви информират за всяка промяна, свързана с Вашето участие. Надяваме се събитието да е провокирало интерес у Вас, а ние от своя страна ще се радваме да бъдете част от него!

За изпращането на заявки за участие, както и въпроси, свързани със събитието: skonferencia2014@gmail.com.