Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Цветелина Лукарска от Националната камара на минералните води в България изнесе гост-лекция в Стопанския факултет

   

14.05.2024

 

На 12 май 2024 г., г-жа Цветелина Лукарска, председател на Националната камара на минералните води в Република България, изнесе лекция пред студентите от магистърска програма „Митнически и данъчен контрол“ с ръководител доц. д-р Цветан Мадански.
Гост-лекцията на тема „Политиките за управление и решаване на въпроси за експлоатация на минералните води на България“ беше осъществена в рамките на дисциплината „Данъчна и митническа политика на ЕС“.

IMG-55c9ec2b6c177254e8ddf03e33009f3f-V

Г-жа Лукарска представи целите, функциите и задачите на Камарата, включително и възможността за износ на български минерални води за Саудитска Арабия и други страни.

Получи се интересна дискусия със студентите, в която стана ясно, че някои български минерални извори са изключително редки в световен мащаб, заради уникалното си съдържание на безценни природни минерали и химически елементи.