Начало / Новини / Календар / Представяне на книгата "Истории от ръчния багаж" на журналиста Георги Милков

Аула, Ректорат

На 21 май 2024 г. от 15.00 ч. в Аулата на Ректората на Софийския университет ще бъде представена книгата "Истории от ръчния багаж" на журналиста Георги Милков.

Георги Милков е български журналист, военен кореспондент и телевизионен водещ. Отразявал е военни събития от някои от най-горещите точки на планетата.

Георги Милков е кореспондент от 2000 г. в Триполи по делото, което е заведено срещу българските медицински сестри. Владее арабски език, посещавал е многократно Близкия изток, провеждал е интервюта с някои от най-влиятелните личности на арабския свят. През 2000-2003 г. е военен кореспондент в Афганистан и Ирак, след това работи на Корейския полуостров и отразява конфликтите в Западна Сахара. Телевизионен водещ е в БНТ, главен редактор и автор в списание "GEO".

През 2023 г. издава първата си книга "Истории от ръчния багаж", в която е събрал някои от най-интересните си истории и срещи по време на своя журналистически път.

Георги Милков е човек с изключително богата обща култура, увлекателен разказвач с чувство за хумор, който може и най-страшната история да ти я представи така, че докато тече разказът, да изтръпваш от ужас и да се заливаш от смях. Събитието ще се проведе на 21-ви май в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" от 15:00 часа. Организатор на събитието е Геолого-географският факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски".