Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Проф. д-р Ръсел Купър от European University Institute ще проведе уъркшоп по динамично програмиране за докторантите и магистрите на Стопанския факултет

   

26.02.2024

 

На 27.02.2024 г. проф. д-р Ръсел Купър от European University Institute, Флоренция, Италия, ще проведе еднодневен уъркшоп по динамично програмиране в икономиката (Topics in Dynamic Programming) за докторанти и магистри на Стопанския факултет.

Уъркшопът ще се проведе от 10:00 ч. до 15:00 ч. в зала 520 на Стопанския факултет. Предвидена е пауза за обяд между 12:00 и 13:00 ч. Първата част на събитието ще включва преглед на приложното динамично програмиране. След паузата ще се представят примери за приложения на динамичното програмиране за домакинства и фирми.

Picture2

Проф. д-р Ръсел Купър е световноизвестен изследовател в областта на динамичното програмиране, с множество публикации в най-добрите журнали по икономика като American Economic Review, Quarterly Journal of Economics, Journal of Political Economy, Review of Economic Studies, Journal of Monetary Economics и др. Учебникът му по динамично програмиране „Dynamic Economics: Quantitative Methods and Applications“ (в съавторство с Jerome Adda) е стандартно помагало за учебни курсове в областта.