Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Днес в Стопанския факултет ще бъде представена магистърската програма по икономика на European University Institute

   

26.02.2023

 

На 26.02.2024 г. от 14:00 ч. в зала 401 на Стопанския факултет ще бъде представена магистърската програма за научни изследвания в икономиката (Master of Research in Economics) на European University Institute, Флоренция, Италия. Програмата ще бъде представена от нейния ръководител - проф. д-р Ръсел Купър.

Picture1

След лекцията проф. Купър ще проведе индивидуални разговори със заинтересовани кандидати за прием през академичната 2024/2025 г. Желаещите събеседване могат да заявят интереса си в предварителен имейл до доц. д-р Деян Радев (d.radev@feb.uni-sofia.bg).

Магистърската програма за научни изследвания в икономиката на European University Institute е с продължителност една година. Тя е с предимно изследователски фокус и се концентрира върху придобиването и прилагането на научни умения. В програмата преподават изтъкнати международно признати учени, включително професори от EUI, както и световноизвестни гост-професори и експерти.

Департаментът по икономика на EUI (ECO) обединява учени от цяла Европа в стимулираща и иновативна научна среда. Той се фокусира върху широк спектър от теми в областта на микроикономиката, макроикономиката и иконометрията. Студентите могат да посещават седмични семинари, организирани от престижни международни учени, както и високопоставени гости и пост-докторанти.

Повече за програмата можете да прочетете на официалната й страница.