Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев участва в Global AACSB Deans Conference 2024

   

22.02.2024

 

Деканът на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Атанас Георгиев участва в глобалното събитие, което събра над 600 декани от международната мрежа за бизнес училища AACSB. Организацията Association to Advance Collegiate Schools of Business, известна още като AACSB International, е американска професионална организация, основана през 1916 г., за да предоставя акредитация на бизнес училища.

Тазгодишното издание на Конференцията на деканите от мрежата на AACSB се проведе в Барселона, Испания, между 20 и 22 февруари 2024 г. Програмата на конференцията предостави полезна информация и идеи и беше чудесна възможност за нови контакти и за обсъждане на международно сътрудничество между деканите на бизнес училищата.

20240222_125444

Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев отбеляза след конференцията: „Да бъдем част от мрежата на AACSB, в която са най-добрите бизнес училища в света, е голямо постижение за нашия университет и за България. Очакваме с нетърпение началото на същинския процес за нашата акредитация, както и много нови възможности за сътрудничество в общността на AACSB“.

Стопанският факултет на СУ получи одобрение за членство в AACSB в края на 2021 г., а в средата на февруари 2024 г. деканското ръководство направи и първата същинска стъпка към акредитация с изпращането на заявление за допустимост. Само 6% от бизнес училищата по света имат акредитация от AACSB, която гарантира качеството и отличните постижения в обучението по икономика и мениджмънт. В момента Стопанският факултет на Софийския университет е единственото бизнес училище от България, което членува в AACSB.

През май 2023 г. Стопанският факултет получи и първата и единствена до момента в България акредитация от AMBA за своето MBA портфолио, като стана едно от само 300 бизнес училища в света с тази престижна акредитация.

20240222_151113