Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Успешно стартира есенното трето издание на ESG Академия в партньорство с БАКСОС

   

21.11.2022

 

На 28 октомври успешно бе даде старт на ESG Академията на Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ с Българската асоциация на КСО специалистите (БАКСОС). Началото бе дадено с модул „ESG управление“. Целта на програмата е да се формират знания за устойчиво и отговорно управление, идентифициране и управление на нефинансовите рискове и привличане на устойчиви инвестиции чрез развитие на иновации в областта на социалната и нисковъглеродна икономика.

ESG Академията е първата национална сертификационна програма за обучение на специалисти по устойчиво управление и обхваща теми, свързани с ESG подхода в управлението, енергийната и климатична политика, ESG отчетност, адаптацията и устойчивостта към климатичните промени, устойчивите финанси и др.

Start ESG Academy BAKSOS Module 1

На откриването присъстваха деканът на Стопански факултет доц. д-р Атанас Георгиев, както и доц. д-р Марина Стефанова, преподавател в Стопанския факултет, ръководител на магистърска програма „Отговорно и устойчиво управление“ и водещ екипа, осъществяващ ESG Академията.

Д-р Стефанова благодари на всички, които стартират участието си в Академията и ги приветства за решението им да обогатят знанията си в ESG сферата.

ESG Академията с БАКСОС е изградена от следните модули:

  • Модул 2: „Екологичен стълб на устойчивост. Зелена и кръгова икономика“ – 4 ноември
  • Модул 3: „Социален стълб на устойчивост“ – 11 ноември
  • Модул 4: „Устойчиви финанси“ – 18 ноември
  • Модул 5: „ESG отчетност“ – 25 ноември
  • Модул 6: „Енергийна и климатична политика“ – 2 декември
  • Модул 7: „Адаптация и устойчивост към климата“ – 9 декември

 

Краен срок за записване: до 3 дни преди съответния модул

Регистрация: https://forms.office.com/r/55rshqSEri

 

За допълнителна информация:

Бистра Иванова, Център за образователни услуги към СУ, тел. 0885 808 954, e-mail: b.ivanova@feb.uni-sofia.bg